dimecres, 6 de maig de 2015

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA
Títol:                           “Abstraccions”                                                        
Autor:                         Josep Guiolà
Lloc:                           Claustre de l’Hospital
                                   C/ Hospital,2  //Torroella de Montgrí
Dates:                                    del 4 al 30 de maig  de  2015
Horari:                       tots els dies de 10 a 19'30 h
Organitza:                 Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí
ABSTRACCIONS
Defensor de la fotografia analògica i sense haver fet mai ús del tractament digital, Josep Guiolà (Arbúcies, 1944), presenta una mostra del seu darrer treball, en el qual utilitza i manipula materials plàstics sobre el paper fotogràfic.
Com els pintors abstractes, Guiolà s’expressa a través de formes, colors, llum i composició, creant un món plàstic aliè a la nostra realitat.
Es tracta d’un conjunt d’obres úniques, realitzades a partir d’un treball manual sobre paper fotogràfic per a blanc i negre, utilitzant la llum solar i el viratge. Amb pinzells, trames, tintes, líquids i diversos materials deixa positivar al sol fins a aconseguir el color i resultat desitjats, prescindint aquesta vegada de l’objecte i la figura, com en l’art abstracta, combina línies, formes  i colors.
En plena era de la fotografia digital i del Photoshop, Josep Guiolà aconsegueix crear unes imatges sorprenents. Per fer-ho, Guiolà utilitza els seus amplis coneixements fotogràfics, i acaba convertint aquesta tècnica en un art de treball artesanal.

IRENE FORTS PLANA