dimecres, 1 d’agost de 2012

Soci de la setmana (III) Pep Botifoll

Continuem amb el tercer capítol d'aquesta nova secció del soci de la setmana, i ho fem amb el soci Pep Botifoll.
La fotografia m’aporta calma, senzillesa, tranquil•litat i bellesa… Aquestes emocions són les que em porten de tant en tant a agafar la bossa i sortir a deixar-me seduir per les fotografies que sorgeixen a cada moment.
M’agrada, sobretot, sortir sol a tirar fotos, endinsant-me mica en mica en l’espai que m’ha captivat per aquella ocasió: principalment espais urbans a primeres hores o a capvespres, espais de natura, accions quotidianes de la gent... Tanmateix, les sortides de la secció fotogràfica d’Arbúcies em donen aquell espai d’intercanvi que és la meva formació constant on dono i rebo dels meus companys i companyes, i on puc disfrutar de tirar fotos en grup.
Deu fer actualment uns cinc anys que vaig descobrir aquesta afició i el meu equip fotogràfic es basa en un cos Nikon, i en dos objectius dels quals trec molt de suc: un 18-55 mm i un 55-200mm. Fa pocs dies m’ha arribat l’última adquisició, un flash sb910, el qual m’amplia camí per les properes fotos a fer. Us deixo unes de les fotos que més apreci els tinc... que les disfruteu...

Exposicions artistes locals Arbúcies 2012

dins de l'exposició d'artistes locals que organitza cada any el museu de la gabella, aquest any i podem trobar una mostra dels treballs de dos socis de la Secció fotogràfica el centre. La Pepi Casanova i en Josep Guiolà.han exposat una petita mostra d'un dels seus últims treballs, o podeu veure durant el mes d'agost en el museu.

Josep Guiolà un any mes a la Biennal d'Olot

ARTESÀ DE LA IMATGE
Josep Guiolà segueix diferents tècniques i processos, depenent de quin sigui l’objecte del seu treball. Per fer la sèrie que avui presentem comença fent un esbós que marqui les línies del que dibuixarà més tard sobre el paper fotogràfic. En diferents recipients, hi aboca els productes que utilitzarà per compondre el dibuix: un revelador i un fixador, productes químics utilitzats en el procés de revelat de fotografia. Utilitzant diferents tipus de pinzells, Guiolà aplica el revelador sobre el paper fotogràfic, que es fa present uns segons després, deixant veure el traç dibuixat pel fotògraf. El fixador fa que el paper fotogràfic no es vegi alterat per cap condicionant, ja sigui un producte químic o bé la llum del sol. És per això que s’utilitza en aquelles zones que es volen deixar de color blanc o bé del color original del paper fotogràfic. Aquestes primeres fases es fan a l’interior del taller i després, un cop acabades, surt a l’exterior per continuar el procés, és el moment en el qual el sol comença a actuar directament sobre l’obra, i quan Josep Guiolà aplica una capa d’aigua sobre el paper, per seguir actuant amb fixador i revelador. Finalment, es deixa assecar el paper al sol i quan està ben sec es banya uns cinc minuts amb fixador. Ara només s’haurà de rentar ben net amb aigua i esperar que s’assequi una altra vegada.
Podem trobar aquest treball d'en Josep dins de les diferents exposicions de la biennal d'Olot d'enguany. mes informació a http://olotfotografia.cat/arxius/cataleg_2012.pdf